Проучване ще покаже нагласите на
българските студенти за реализация у нас

Иновативните платформи Bulgaria Wants You и nPloy стартират ново проучване под надслов „Искаме да чуем теб“, насочено към българските студенти у нас и в чужбина. Целта му е да установи какви са техните нагласи и очаквания към работодателите и да помогне за развитието на пазара на труда у нас.

Попълването на онлайн анкетата отнема само 5 минути, а всички студенти, които участват в проучването, имат шанс да спечелят безплатна консултация за кариерно развитие или ваучер за покупка от книжарници Ciela на стойност 50 лв.

Анкетата е достъпна тук

Крайната цел на проучването „Искаме да чуем теб“ е да подобри съответствието между търсене и предлагане на пазара на труда, между очакванията на студентите и нуждите на работодателите. За никого не е тайна, че определени отрасли изпитват силни затруднения с намирането на подготвен и обучен персонал, а в други има значителна конкуренция между специалистите. Организаторите имат амбицията да направят сериозен анализ на резултатите, който да използват за промяна на кариерния климат в страната. Но кои са те?

nPloy е иновативна за пазара платформа, която среща таланти и компании, базирано на взаимните им изисквания и очаквания. Разработеният на база изкуствен интелект алгоритъм показва само подходящи позиции на кандидати и съответно – компаниите получават по-подходящи кандидатури. nPloy събира всички процеси по подбор на едно място – публикуване на обява, проактивно предлагане на работни позиции на таланти, възможност за чат и видео интервю между двете страни и още. Мобилното приложение е разработено по начин, който пасва на динамичния начин на живот на кандидатите, а уеб панелът за работодатели позволява удобство и гъвкавост, както и по-добра организация на ресурси.

Bulgaria Wants You е иновативна онлайн платформа, която комбинира в един сайт, както възможности за работа в цялата страна, така и информация за стандарта, условията, средата и начина на живот в региона на бъдещата им месторабота. Само за една година от своето съществуване BWY е привлякла над 50 от най-големите и отговорни работодатели в страната. Това, което качествено я отличава, е видео представянето на компаниите - условията, средата и социалната им политика, с която привличат нови кадри и задържат своите служители. Платформата цели да покаже добрия пример в България за устойчив бизнес и щастливия начин на живот тук, който завърналите се емигранти споделят, че имат в България.

💡 REMOTE HIRING IS THE NEW NORM. SO WE FOLLOW.

Today connecting with your candidates via video call is essential. So we at nPloy adapt and follow your company's needs. Like we always do.

Read more

😎 NAIL THE JOB INTERVIEW. REMOTELY.

To say we live in interesting times seems like an oversimplification. It’s 2020 and online is the new norm. So we follow.

Read more

nPloy X THISWAY

This business will fail, 'Giles.' - this is what Giles Blanchard heard about his idea to open the first serviced office in Sofia, Bulgaria back in 2004.

Read more